O wątroba!
Bardzo lubię wątróbki,wszelkie od dwunogów i czworonogów rownież.
I chyba jednak najbardziej lubię opcje z cebulką i owocami,różnymi owocami. I najchętniej wybieram klasyk,wybieram jabłka a ostatnio gruszki. Szalotka jabłko wątroba sól pieprz oliwa= gotowe!
No i lubię gdy jest troszkę...krwista. Oj ja w ogóle lubię krwiste rożne mięska rybki...
I czy fanów wątróbki jest wielu???
Hm...
No i nabyłam w lidlu dwie świetne przyprawy aromiatic z serii deluxe:-szechuan pepper,apple&orange. Obie wspaniale sie wkomponowały do mojej wątróbki-POLECAM!
Moja wątróbka,taka jak lubie o tu:
WĄTRÓBKI KURZE Z JABŁKAMI SZALOTKĄ,W SYCZUAŃSKIM PIEPRZU
Składniki:
* wątróbki z dwóch kur
*jabłko
* szalotka
* oliwa
* sól
* pieprz styl syczuański
* jablko& Pomarańcza-przyprawa
Sposób wykonania:
1. Wątrobke zalać mlekiem,ja zalewam na noc. To po to by oczyścić wątróbkę.
2. Osuszamy wątrobkę,kroimy na kawałki,takie jak chcemy.
3. Siekamy szalotkę,ja w talarki, kroimy jabłka w "ósemki" w skórce.
4. Rozgrzewamy patelnię z oliwą,wrzucamy jabłka szalotke,smażymy. Gdyi zacznają się rumienić,dorzucamy wątróbkę. Smażymy tak długo jak chcemy,u mnie może z 3min.
5. Doprawiamy do smaku,tak jak chcemy.
Dla mnie najlepiej smakuje z pyrami i ogórkiem kiszonym.
Co Wy na to?
Chcecie z gruszką opcję? Hm?
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz