niedziela, 28 października 2012

Zapiekane jesienne warzywa

przed upieczeniem,czekają;)

Zapiekane jesienne warzywa!

Warzywa pod tą postacią są poprostu PRZEPYSZNE!

Polecam,zrobicie pasują do każdego obiadu,jesli o mnie chodzi.malo tego mozna je potraktować jako kolacje. Kolacje naprzyklad z jakims dipem lub po prostu z jogutrem greckim-o tak!Naprawde sa wspaniale. O co zadziwilo nie tylko mnie. Nie jestem fanka selera i pietruszki gotowanej szczególnie,chyba w ogóle nie przepadam. A tu taka niespodzianka,seler i pietrucha-BOMBASTIK!!!
To proste a jakże pyszne.
Po prostu :
-rozgrzej piekarnik do 200stopni
- obierz i pokroj warzywa na spore kawałki-cebulę na cwiartki,czosnku nie odbieraj
-polej warzywa sosem i posyp tymiankiem
-piecz
- SMACZNEGO

Sos:
- oliwa
- ocet balsamiczny
- miód
- sól
-pieprz

Dodatkowo:kilka gałązek świeżego tymianku


Takie warzywa robiłam wielokrotnie używałam:
- dynie
-kabaczka
-seler naciowa
- cebulę czerwona
-szalotke
-czosnek
-piertuszke
-seler
-marchew
-ziemniaki
- buraki

Upiecz jakie masz. Wystarcza:np.marchew,seler,
pietruszka,cebula,czosnek-mniam!


Piecz: ok.40 min w 200stopniach
poooo....
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz