wtorek, 30 października 2012

Duszona wieprzowina,wg. Gordona Ramsaya

Dzisiaj bardzo fotograficznie.
Gotowa duszona wieprzowina

Przepis ze słynnego uroczystego obiadu ciąg dalszy.
Zaczerpnęłam go z książki " Zdrowa Kuchnia" Gordona Ramsaya.
Moja sugestia jest taka aby danie przygotować dzień wcześniej. Przejdą smaki, w danym dniu jest raczej mdla, na drugi dzień pyszna. Użyłam kapusty pekińskiej, nie mogłam nigdzie dostać chińskiej.No i wtajemniczeni przepisów wiedzą, że wina nie miałam tego dnia w domu i tam gdzie było potrzebne lałam martini, i....na dobre to wyszło. WSzystko było pyszne, naprawdę. 
no to reszta poniżej,zapraszam.

przygotowanie, na dzień przed

W dniu wydania zrobiłam ten ostatni krok, dodałam kapustę

 Składniki:


 Przepis:






2 komentarze: