poniedziałek, 22 grudnia 2014

Łosoś z pesto pieczony w śmietanie cytrynowo-kurkumową z pomidorami.

Wykonanie łososia zajmie Wam chwile.
To pyszny rybny obiad,dzieciom bardzo smakował.
Zapraszam!

Składniki:
- 2filety łososia
- 70ml śmietany 36%
- 1jajo
- kurkuma
- sól pieprz
- 1pomidor
- 2 łyżki pesto
- 1/2 pasty z chilli
- kilkanaście kropel cytryny

Sposób wykonania:
1. Filet z łososia umyj osusz.
2. Natrzyj solą pieprzem,pastą z chilli pesto i kikoma kroplami cytryny.
3. Owiń w folie włóż do lodowki na 2,3h.
4. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
5. Łososia włóż do głębszej brytfanki lub innego naczynia do zapiekania.
6. Obok łososia wylej śmietanową masę składająca/wymieszaną się z: kremówki, rozkłóconego jaja,2łyżki soku z cytryny,sól pieprz,kurkuma ok 1 łyżeczki oraz pokrojonego pomidora.
7. Zapiekaj łososia ok 15min aż się zarumieni masa.
8. Podawaj z czym chcesz,dzieci siostry z makaronem a synus z pieczonymi z ziemniaczkami.
I obiadek gotowy!!!
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz