niedziela, 14 kwietnia 2013

Polędwiczki w konfiturze z czerwonej cebuli

Wiecie już,że konfiturę z cebuli bardzo lubię.Jest pyszna wspaniała i czasami mam wrażenie,że pasuje do wszystkiego podana na ciepło podana na zimno, i podana do słodkiego na kanapki i z ...sernikiem też bym zjadła;)
Tym razem po raz kolejny z powodu braku czasu,a że obiad trzeba pilnie trzeba szybko trzeba every day, to polędwiczki+ konfitura były wspaniale!
Czyli grillujesz polędwiczki następnie przygotowujesz konfiturę, łączysz wszystko razem i serwujesz.
My chetnie z purkami, z puree z ziemniaków, ale teraz porą juz wiosenną pięknie byłoby i z puree z groszku zielonego, o tak!

POLĘDWICZKI W KONFITURZE Z CZERWONEJ CEBULI


Poniżej podaję link z przepisem na konfiturę:
KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI
Gdy ją wykonacie, zabierajcie się za polędwiczki.

Czyli potrzebujemy ok:
- 300 g polędwiczki
- sól i pieprz do smaku

Sposób na grillowane polędwiczki:
1. Kroimy w talarki, oklepujemy pięścią.
2. Solimy pieprzymy do smaku, i wrzucamy na patelnię grillową.
3. I grillujemy:)

I pozostało nam wrzucić polędwiczki do konfitury z cebuli czerownej.
W zasadzie można zjeść od razu,ale myślę,że gdyby takie polędwiczki poleżały w konfiturze całą noc to wtedy byłoby fantastycznie.

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz