Wczoraj z działkowej chłodnej piwniczki wyjęłam:
- 1bakłażana
- 4małe cukinie
- 2papryki,1 żółta 1 czerwona
- 3ząbki czosnku
- duża czerwona cebula
- 3 cm imbiru
A z kuchni:
- 2łyżeczki koncentratu pomidorowwgo
- oliwe z oliwek,nie oszczedzałam
- bazylię dużo
- odrobine tymianku
- odrobine cynamonu
- sól i pieprz wg uznania
- feta do posypania,opcja dla tych co fetę lubią
Wykonanie:
1.Warzywa pokroilam. Cukinie bałlażana cebulę w talarki,papryke w paseczki. Imbir czosnek cienko w kosteczke.
2. Na oliwe na patelni czosnek cebula pózniej imbir o następnie baklazan. Smazylam jakies 7 min.
3. Dorzucam resztę warzyw,smaze kolejne 7 min. Dodałam koncentrat pomidorowy.
4. Doprawiam do smaku przyprawami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz