czwartek, 14 lutego 2013
Makaron spaghetti z polędwiczkami w porach i whisky
Troche śmiesznie troche dziwnie ponieważ nie pamietam historii tego przepisu:/
Ale juz wiem,wiem. Wymyślilam go ot tak z produktów,ktore były i uznałam ze pasują i warto je łączyć.
Wyszło bardzo smacznie i ciekawie.
Składniki na 4porcje:
1.Bowmore whisky70ml,daj jaka masz
2.1papryka czerwona
3.2pomidory
41duzy por
5.Masło 25 g
6.Oliwa 2lyzki
7.Sol pieprz do smaku
8.Poledwiczki wieprzowe,ok.300h
9.Makaron spaghetti,paczka
1.A zaczęło sie od tego,ze polędwicę wieprzową pokroiłam i ręką rozbilam. Następnie poledwiczki polalam sosem sojowym,octem balsamicznym odrobina oliwy z oliwek i kropla tabasco. Wymieszalam,odlozylam do lodówki na ok 24 h.
2.Na drugi dzien poledwiczki wieprzowe zgrillowalam.
3.W czasie grillowania gotowalam makaron. Ale i siekalam paprykę oraz por. Por pokrojoną w półksiężyce wrzucilam na patelnię z rozgrzanym masłem i oliwa,aż zmieknie. W połowie smazenia pora,wrzucilam paprykę oraz whisky wlalam.
4.Wszystko z patelni wymieszalam z poledwiczkami i makaronem,doprawilam do smaku.
I smaczne było!!!!
Polecam!!!!
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz