niedziela, 28 lipca 2013

Tagliatelle z pomodorkami cherry czarnymi oliwkami rukolą i mięsemM z szynki

Dużo ostatnio  makaronów w moim życie,ale nie bez przyczyny.
Po pierwsze pasują do letnich gorących dni, po drogie są bardzo szybkie do przygotowania, ni i jeszcze po trzecie można je na ciepło i na zimno. A że głownie czasu mam mało coraz mniej to makaronu chcąc nie chcąc przygotowuje.
Jeszcze jedno zajęło mi to max 20 min wszystko razem.
Z podanych składników wyszły  4 porcje.

Wczoraj  był taki ot...właśnie taki bo mi się taki spodobał bo kolory i smaki pasowały.


użyłam:

1. Pół opakowania makaronu tagliatelle.
2. 250 g mięsa mielonego z szynki
3. 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
4. ok 30 oliwek czarnych
5. 3-4 szalotki
6. 2 ząbki czosnku
7. pól opakowania rukoli
8. pół opakowania pomidorków cherry
9. parmezan
10. przyprawy do mięsa: sól, tabasco 4 krople,przyprawa " 5 smaków" lub takie jak lubisz.
 


 Przygotowałam to tak:
1. Mięso mielone usmażyć na oliwie cebuli i czosnku.
2. Dodać 3 łyżki koncentratu pomidorowego.
3 . Doprawić do smaku, solą tabasco i 5 smakami.
4.W międzyczasie ugotować makaron. Odcedzić  ale nie za bardzo i  bardzo ciepły makaron  wrzucić do większego garnka.
4. Do garnka wrzucić gorące mięso pomidorki przekrojone na pół oliwki rukolę.
5. Wszystko razem wymieszać i już gotowe:)
6. Zaraz zaraz parmezan na zakończenie nadał się idealnie!!!

SMACZNEGO!!!
Mój 2latek uwielbia starty parmezan



wersja dla szalonych ostrożerców- z papryczką

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz