Uważam ze nadaje sie swietnie do nalesników,gofrow,wafli,suchych ciast do tortow jako masa do przekladania i ot tak po prostu do wyjadania bezpośrednio ze słoika,o tak:)
Składniki:
-100 g orzechów laskowych
-pół laski wanilii,nie masz daj kropelkę olejku waniliowego
pół szklanki pełnotłustego mleka
-1,5 szklanki odtłuszczonego mleka w proszku
-kostka masła
-3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1.W garnuszku, na wolnym ogniu rozpuszczamy kostkę masła, dodajemy do niej ziarenka wanilii i czekamy aż całkowicie się rozpuści.
2.Orzechy delikatnie rozbijamy tłuczkiem do mięsa, przesypujemy do miski, zalewamy ciepłym, waniliowym masłem i na wolnych obrotach miksujemy na gładką masę. 3.Następnie dodajemy świeże mleko oraz miód.
4.Do masy powoli wsypujemy mleko w proszku, nieustannie mieszając. 5.Kiedy wszystkie składniki się połączą, przelewamy krem do słoiczków i wkładamy do lodówki.
Co Wy na to?:)
Oł jeeee;)
SMCZNOŚCI!!!
Witam.Czy krem jest wystarczajaco gesty zeby zdobic nim babeczki? czy sie nie rozleje i nie straci nadanej formy?Pozdrawiam.Kinga
OdpowiedzUsuńWitam.moj był dosc gesty po wyjęciu z lodówki. Gdy długo stał na stole robił sie luźny:/
OdpowiedzUsuńDo Ugotowanej Linki-dziekuje za podpowiedz.Ciekawa jestem jak dlugo moze postac (w lodowce oczywiscie) ten krem?
OdpowiedzUsuń